top of page

Marknaden för klassiska bilar

Kära klassiska bilentusiast


"Marknaden för klassiska bilar upplever för närvarande betydande tillväxt, med priser som har fortsatt att stiga sedan 2005. Förmögna privatpersoner och samlare investerar mer i klassiska bilar som samlarföremål, med vissa till och med köper dem enbart i investeringssyfte." Detta är vad, i stort sett, brittiska medier fortsätter att säga, men är det korrekt?

 

MARKNADERNA

Enligt vissa källor är det näst bästa klassiska bilvalet, som en investering, det "moderna klassiska" urvalet från 1980- och 1990-talen. Som alltid, och specifikt när det kommer till klassiska bilar, får tiden utvisa, men marknaden har inte riktigt mattats av, och många bra klassiker håller i sig oavsett tidslinjer.


De klassiska bilmarknaderna i Storbritannien och Europa är kända för att vara några av de största och mest livliga i världen; vårt landskap inkluderar ett brett utbud av klassiska bilar, från ikoniska brittiska sportbilar som Jaguar E-Type och Aston Martin DB5 till italienska superbilar som Ferrari 250 GT och Lamborghini Miura, men för närvarande tar den amerikanska marknaden fart och visar tillväxt inom värden. Vi har också sett den australiensiska marknaden röra sig uppåt, även med den massiva importskatten.


Varför ser vi riktiga specialistbilar som går bra? Länge får det naturligtvis fortsätta, men det är värt att notera att klassiska bilars värden är starkt påverkade av många faktorer, inklusive sällsynthet, skick och historisk betydelse. Som med alla investeringar är det viktigt att göra din research och söka professionell rådgivning innan du fattar några beslut.


HÄNDELSERNA

Det finns många klassiska bilevenemang och rallyn som hålls varje år i hela Storbritannien och Europa, för att fira skönheten och arvet från klassiska bilar. Dessa evenemang drar tusentals entusiaster från hela världen och ger en möjlighet att dela historier, beundra några av de finaste bilarna som någonsin tillverkats och sälja eller köpa klassiska bilar.


Efter att precis ha kommit tillbaka från Essen Techno Classic, som har tagit fart sedan 2020, är våra tankar att evenemanget fortfarande är något att gå på, men det saknades något: bland annat frånvaro från "the Brit contingent"

märktes, men Essen krockade med Goodwood-medlemsmötet och den fantastiska Tour Auto, förstås.


BREXIT

Sammantaget lider den brittiska och europeiska marknaden för klassiska bilar fortfarande något efter Brexit, men det är fortfarande en livlig och spännande plats för både bilentusiaster och investerare, med en rik historia och en ljus framtid framför sig.

AUKTIONERNA


Hur är det med auktionsscenen? Tja, det växer fortfarande över hela världen, det är en verkligt okänd kvantitet (och kvalitet!), med så många auktioner som hålls online. Hur i hela friden sätts klassiska bilvärden inom ett sådant blandat resultat? Vi kommer aldrig att veta om online-temperaturen är den korrekta, så håll dig till de verkliga värdena och INTE okända resultat. 'Nog sagt.


Var bara försiktig: med vilken auktion som helst, om du inte är säker... fråga bara en specialist.


Om du behöver hjälp med att köpa, sälja, funderar på en restaurering eller bara vill ha en opartisk, sann bild av marknaden, låt oss veta eftersom vi är här för att hjälpa till.

Ser fram emot att träffas vid kommande

Senaste inlägg

Visa alla

Artikel om oss på Klassiker.nu

https://www.klassiker.nu/video/film-amazonfynd-i-ostergotland?fbclid=IwAR0l6hXHxvCKcc-1Lo7rhWLfBJwJPeTDxbDFdWd5fbufmIxOdkKXTT3Czeo

댓글


bottom of page